A jövő héten vissza fogja sírni ezeket a napokat

Fotó: Europress/AFP/Alex Kraus / Europress/AFP/Alex Kraus

-

Hétvégén strandidő, majd megjön az északnyugati szél.


Szombaton túlnyomóan napos idő lesz, csak kevés fátyolfelhőzet várható. Eső kizárt. Hajnalban néhol párás lesz a levegő, foltokban köd is képződhet. Reggel szinte szélcsend lesz, 17 fok köré csökken a hőmérséklet. Délután a keleties szél lehet gyenge, országos hőségre számíthatunk 30-35 fokos értékekkel – jelzi előre a köpönyeg.hu. Nem véletlen, hogy hőségriadót hirdettek a hatóságok.

Vasárnap folytatódik a strandidő: országszerte ragyogó napsütés valószínű, csapadék továbbra sem lesz. A hőmérsékletben sem várható változás, 30-35 fokos tikkasztó meleg lesz.

Hétfőn napos, száraz idő lesz. Marad a nyár végi kánikula, 31 és 36 fok közé kúszik délutánra a hőmérő higanyszála.

Kedden estig nem lesz változás időjárásunkban. Sok napsütés ígérkezik, eső nem várható. Estétől aztán megélénkül, északnyugaton megerősödik a szél, mellyel megkezdődik a lehűlés.

Szerdán északnyugat felől folytatódik a lehűlés, egyre nagyobb területen szűnik meg a hőség. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Délutántól egyre többfelé ered el az eső.

Csütörtöktől borongós idő lesz gyakori esővel, záporral. A hőmérséklet tovább csökken, a csúcsérték általában 20 és 25 fok között változik majd.