A jövő héten tárgyal a kormány a reklámadó megtartásáról

-

Mint azt megírtuk, az Európai Bizottság ma indított mélyreható vizsgálatot az ügyben, egyúttal a magyar reklámadó jelenlegi verziójának alkalmazását gyakorlatilag betiltotta. Az adó miatt az adóteherrel leginkább sújtott RTL Klub fordult Brüsszelhez.


A kormány megvizsgálja, milyen módosításokkal lehet megtartani a reklámadót a magyar adórendszerben – közölte a brüsszeli bejelentésre reagálva a Kormányzati Információs Központ (KIK).

A kormány párbeszédre törekszik, de kiáll Magyarország érdekeiért – áll a KIK közleményében, amely szerint az Európai Bizottság a vizsgálata során nem kérdőjelezi meg Magyarország jogát arra, hogy reklámadót szabjon ki, illetve, hogy megállapítsa a megfelelő adókulcsokat.

Az Európai Bizottsággal és az érintett szereplőkkel (itt nyilván elsősorban az RTL Klubra gondol a közlemény szerzője) lefolytatott egyeztetések eredményeképpen a kormány azt a következtetést vonta le, hogy a vonatkozó jogszabály bizonyos fokú módosítására lehet szükség.

Mint arról az eurologus.hu beszámolt, Ricardo Cardoso versenyjoggal foglalkozó szóvivő közölte, üdvözlik, hogy a magyar kormány jelezte szándékát a törvény módosítására, de szeretnék látni a módosított törvényt, mielőtt bármiről döntenek.