A jobbikos vezetésű Tapolcán mentek el a legnagyobb arányban szavazni

Fotó: MTI/MTVA / Koszticsák Szilárd

-

A fél hatos adatok szerint kevesebb mint 40 százalék ment el szavazni Tapolcán és környékén. Áprilisban ilyenkor már 57 százalékos volt a részvétel. Legutóbb a veszprémieket is jobban izgatta a szavazás.


A jobbikos vezetésű Tapolcán a legaktívabbak a szavazók, ott 40-50 százalék fölötti a részvétel a szavazókörökben. A szocialisták vezette Ajkán 26 százalékos szavazókör is van, 40 százalék fölé pár helyen ment a részvétel. A Fidesz vezette Sümegen 37-46 százalék ment el szavazni.


A körzet háromesélyes, mindenki szerint más az ellenfél. Gyurcsány Ferenc DK elnök szerint MSZP-Jobbik párharc várható, enyhe baloldali győzelemmel, a Jobbik szóvivője viszont korábban azt mondta, Fidesz-Jobbik küzdelem van, a baloldali jelölt a fasorban sincs.

A három párt jelöltje az utolsó percig kampányol, többek között a Facebookon is buzdítanak részvételre.

Fenyvesi Zoltán Fideszes jelölt hivatalos oldalán ma 4 bejegyzést is szentelt a választásnak, a legutóbbit két órája tette közzé, a lényege, hogy kerti munka közben és után menjenek szavazni.

Pad Ferenc baloldali jelölt hatszor nyilvánult meg a Facebookon, ő is szólt a kertészkedőkhöz is, valamint a jobboldal buktatásával biztat szavazásra.

Rig Lajos Jobbikos politikus ötször jelent ma meg a közösségi portálon. Ezt a versenyt tehát Pad nyerte, kérdés, mi lesz hét után.