A Jobbik elnöke is megmondta, hol a helye egy nőnek

Fotó: MTI/MTVA / Balázs Attila

-

Vona Gábor ebben a kérdésben is középre araszolt, pedig az általa támogatott akadémián nagyon mást oktatnak.


A Jobbik elnöke saját műsorát, az N1 TV Vona7-et használta fel annak kommentálására, hogy a napokban Kövér László házelnök és az énekes Kovács Ákos is amellett kardoskodott, hogy a nőknek a gyermekszülés a feladatuk.


A házelnök szavait Vona Gábor „nem szerencsétlenül megfogalmazott, hanem rossz” megnyilvánulásnak nevezte. A Jobbik-elnök szerint mindenki maga döntse el, hogy kíván élni, csak saját életét „ne akarja rákényszeríteni a másikéra”. Vona Gábor szerint „egyenlőek vagyunk mint férfi és mint nő, ki-ki a saját nemében, de nem vagyunk egyformák”. A pártelnök kijelentette, ő maga is „inkább a konzervatív álláspontot képviseli”, de osztja azt a véleményt, hogy a család és a gyermek „nem biztos, hogy egy nő számára elegendő”.

A Jobbik vezetője ugyanakkor sajnálatát fejezte ki, hogy sem erről, sem sok másról nem tudunk egy értelmes vitát folytatni, hanem egy „politikai leszámolást próbál a maga álláspontjából kihozni”.

Az Origónak néhány hónappal ezelőtt többen is úgy nyilatkoztak, hogy a Vona Gábor támogatásával alapított Attila Király Szellemtudományi és Nemzetstratégiai Akadémián úgy tanítják, hogy a nők alacsonyabb rendűek, és az ott tanuló kevés női hallgatónak is a "Herr" (vagyis elvileg a férfiaknak kijáró "uram") megszólítással kell beérnie.