A Jobbik elfoglalta az új tranzitzóna területét

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

A párt tagjai addig maradnak a Verseny utcában, amíg Tarlós István vissza nem vonja javaslatát.


Hétfő reggel behatolt a Jobbik regionális elnöke Stummer János és néhány párttársa a a Verseny utcai piac területére, oda, ahova a főváros vezetése az új tranzitzóna kialakítását tervezi a menekülteknek. Közleményükben azt írták:


Budapest nem menekülttábor! A mai naptól kezdve folyamatosan tiltakozni fogunk a 373 millióból felépíteni kívánt új tranzitzóna ellen, s ha kell, polgári engedetlenséggel fogjuk megakadályozni a munkálatok megkezdését.


A párt szerint a tranzitzóna áthelyezése ugyanolyan látszatintézkedés, mint „a funkcióját tökéletesen ellátni képtelen kerítés, s ahogyan a kormány kerítés mentén felépített bevándorláspolitikája megbukott, úgy Tarlós István új tranzitzónája is meg fog.”


Azt is írták, hogy addig maradnak a területen, amíg „Tarlós István vissza nem vonja a tranzitzóna létesítésére vonatkozó tervet, és le nem veszi a Fővárosi Közgyűlés napirendjéről az erre vonatkozó pontokat.” Szerintük ugyanis a migránsoknak a határ mentén, külön erre a célra felállított és az Európai Unió forrásaiból finanszírozott biztonsági zónákban lenne a helyük.