A Jobbik durván beolvasott a bevándorlós plakátok miatt a kormánynak

Forrás: Kettős Mérce

-


„Neoprimitív", "a politikai szánalomkampánynak ez a legalja, és egyben csúcsa is" - ezekkel a szavakkal támadta napirend előtti felszólalásban a kormány bevándorlásellenes plakátjait Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő. „Komolyan gondolják, hogy magyarul üzennek az ideérkező szíreknek, afgánoknak?" - tette fel a kérdést a politikus.

A Jobbik az ellenzéket sem kímélte, szerintük az „MSZP és csatolmányai" a rongálásra való buzdítással úgy csinálnak, mintha Magyarország játszótér lenne, és emlékeztetett, hogy „ugyanezt a primitív kampányt csinálta az MSZP" a 2004-es, kettős állampolgárságról szóló népszavazáskor a 23 millió román munkavállaló emlegetésével.

Mirkóczki szerint a Jobbik javaslatait a menekülttáborok zárttá tételéről, a határon visszafordítható menekültekről a Fidesz nem támogatta soha, miközben a kommunikációjában a kormánypárt "a Jobbiknál is radikálisabb válaszokat ad".

„Öntsenek tiszta vizet a pohárba, hagyják abba a primitív politikai cirkuszt" - mondta Mirkóczki.

A kormány nevében Pogácsás Tibor BM-államtitkár válaszolt: mint mondta, a Fidesz első pillanattól világossá tette, hogy nem kíván bevándorlókra építve gazdaságot erősíteni, a magyar kormány célja, hogy a magyar lakosság növekedése biztosítsa az utánpótlást, ami a gazdasági stabilitáshoz kell.

Hozzátette: a rendőrség a határőrizeti feladatokat maradéktalanul ellátja, nem szervezeti kérdés „ami kialakult". A kormány álláspontja, hogy az illegális bevándorlást törvénysértésnek tekinti, az EU-nak pedig új, szigorúbb szabályozás kell. Mint mondta, „komoly veszélyt jelent, ha németek és osztrákok hathatós lépéseket tesznek saját védelmük érdekében".

Az államtitkár adatokat is sorolt, eszerint a rendőrség tegnap 515 illegális határátlépőt kapott el, idén pedig eddig 52838 fő nyújtott be menedékjogi kérelmet. Tavaly ez a szám 42 ezer körül volt.