A játékvezetők sem akarják tönkretenni a Leicester szezonját

Fotó: Getty Images / Laurence Griffiths

-

Senki nem szeretne az a rossz fiú lenni, akire később ujjal mutogatnak, hogy elvette a csapattól a bajnoki címet.


Vasárnap a Premier League 32. fordulójában a Leicester City Wes Morgan 38. percben szerzett góljával hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Southampton csapatá. A vendégek vezetőedzője, Ronald Koeman a mérkőzés után két tizenegyest is számon kért a meccs játékvezetőjén, Michael Oliveren.


Leicester–Southampton 1-0


A történtek folyományaként figyelemre méltó beszélgetés hangzott el a brit BBC egyik rádióadásában. A csatorna egyik szakértője, Rory Smith ugyanis egy érdekes teóriával állt elő.

„Senki sem szeretne az a srác lenni, aki egy vitatható ítélettel elvesz egy győzelmet a Leicester Citytől – mondta a szakértő. – A bírók a szezon során számtalan olyan döntést hoznak, amikor valamit mérlegelniük kell. A Leicester lehetséges bajnoki címe az egyik ezek közül.”


A beszélgetés egy részlete


A stúdióban ülő vendégek között akadt persze olyan, aki szerint egy profi játékvezető soha nem mérlegelhet, de olyan is, aki szerint még az idény hátralévő hat meccsét már tét nélkül végigjátszó csapatok játékosai között is akadhat olyan, aki nem szeretné elrontani a foci történetének egyik legszebb tündérmeséjét.