A játékosok buktathatták meg az MTK edzőjét

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Bár László Csabát meglepte a döntés, de több jel is arra utal, hogy a játékosok és a vezetők viszont nem voltak megelégedve vele.


A szakembert szerdán menesztették posztjáról, utódának pedig az eddigi pályaedzőt, Teodoru Vasziliszt nevezték ki. Az MTK közleményében nem szerepelt, hogy miért válnak meg Lászlótól, akivel a nyáron hatéves szerződést írtak alá.

A Bors úgy tudja, a szókimondó edző az első perctől nem jött ki a játékosokkal, és Domonyai László klubigazgatóval sem volt éppen baráti a viszonya. A szakításhoz végül az vezetett, hogy a csapat törökországi edzőtáborozása után a focisták erőnléti gondokra panaszkodtak. „Két hét sincs a bajnoki kezdésig, ám egy félidőnél tovább nem bírjuk” – árulta el az egyik, névtelenséget kérő MTK-focista.


Az első perctől nem jött ki a játékosokkal?


Ezt támaszthatja alá Domonyai László klubigazgató nyilatkozata is. „Számunkra a játékosok lehető legjobb felkészülése a legfontosabb, a legfőbb szempont az, hogy ők nyugodtan tudjanak készülni a bajnokságra az edzéseken a felkészülés során. A csapat érdeke ezt a döntést kívánta meg” – mondta a Csakfoci.hu-nak Domonyai.

„Meglepődtem a döntésen, de többet még nem szeretnék mondani az ügyről” – kommentálta az NSO-nak szűkszavúan a szerdai bejelentést László Csaba.

Az MTK 29 ponttal az ötödik helyen áll a bajnokságban, de csupán két pontra van a második Újpesttől.