A jászberényi polgármester pályázatot írt ki lakásbérlésre; megnyerte

-

A Népszabadság beszámolója szerint ketten pályáztak a lakásra: a polgármester és egy háromgyerekes család. Az előbbi nyert.


A Népszabadság írta meg, hogy a jászberényi polgármester, volt fideszes országgyűlési képviselő, Szabó Tamás nyerte meg az általa kiírt lakásbérleti pályázatot. Az ügy úgy derült ki, hogy az egyik fideszes önkormányzati képviselő, Juhász Dávid levélben bírálta a polgármestert, és ezt a frakció tagjainak is elküldte, nemcsak Szabó Tamásnak.

A levélből kiderül, hogy ketten pályáztak a lakásra, a polgármester és egy háromgyerekes család. A humánerőforrás bizottság végül zárt ülésen döntött a polgármester mellett, azzal az indokkal, hogy Szabó egy hónappal több bérleti díjat fizetett ki előre. Juhász Dávid azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a polgármester esetleg meg is akarja majd venni a lakást.

A lap megkereste a polgármestert is, azt tudakolták, hogy miért volt szüksége az ingatlanra, és nem tartja-e etikátlannak, hogy polgármesterként ő nyerte el a bérleti jogot, illetve tervezi-e, hogy él elővásárlási jogával, Szabó Tamás mindössze annyit közölt: a lakás a vagyonleltár szerint nincs értékesítésre kijelölt státuszban.