A Hungarica lengyel nyelvű lemezének reklámjára kapott állami pénzt

-


Bejelentették a fiatal és feltörekvő magyar zenészeket támogató Cseh Tamás Program ideiglenes kollégiumi pályázatainak eredményét. Ennek keretében az NKA magyar zenekarok külföldi fellépéseit és menedzselését is támogatja egyebek mellett.

A kedvezményezettek teljes listája és a támogatás mértéke itt böngészhető.

Érdekesség: a program támogatja a Hungarica nevű zenekart is, egyébként arányaiban nem olyan nagy összeggel, 400 ezer és 300 ezer forinttal. Ez egyrészt a zenekar lengyelországi turnéjának, másrészt a Hungarica lengyel nyelvű lemezének promóciójának támogatása.A Hungarica soproni zenekar, amelyet a Moby Dick két tagja, Mentes Norbert és Hoffer Péter alapítottak 2006-ban eredetileg M.A.D. (Magyar A Dal) néven, dolgoztak Téglás Zoltánnal (Ignite) és Nagy Feróval is, aztán csatlakozott énekesnek Sziva Balázs a Romantikus Erőszakból, ő 2012-ben távozott a zenekarból, most Fábián Zoltán az énekes – további részletek a honlapon, a Történet menüpont alatt.


A fenti lengyel nyelvű szám a 2014-es A láng örökkön ég című lemez bónuszdala volt, a Hadak Útja Kiadó jelentette meg. A Hungarica tavaly azonban egy teljes lengyel nyelvű lemezt adott ki a lengyel–magyar barátság jegyében, annak címe: Przybądź Wolności, azaz „Jöjj el, szabadság”. A fenti dal is hallható rajta, annak a címe magyarra fordítva annyit tesz, hogy „Kinyílottak a fehér rózsák bimbói”. A lemezt záró dal címe magyarul: „Büszkén és szabadon”. Az egész lemez a Spotify-on.

Feltehetően tehát ezt a lemezt turnéztatja meg a Hungarica a Cseh Tamás Program támogatásával Lengyelországban. A Hungarica diszkográfiájával erre lehet ismerkedni.