A hot dog evésből is ki lehet öregedni

Fotó: MTI/EPA / PETER FOLEY

-

A nyolcszoros győztes nem tudta tartani a korábbi tempót, legyőzték a versenyen.


Tíz perc alatt 61 hot dogot evett meg a kaliforniai Matt Stonie a Coney Island-i híres hot dog evő bajnokságon, és ezzel megakadályozta a nyolcszoros bajnok Joey „Jaws” Chestnut kilencedik egymás utáni győzelmét. A korábbi bajnok most csak 60 hot dogot tudott megenni, két éve viszont még 69-et.


A két férfi stabilan őrizte helyét: a harmadik csak 35 hot doggal boldogult 10 perc alatt.

„Keményen edzettem ezért a győzelemért. Ez csodálatos” – nyilatkozta Stonie az ESPN televíziónak, amely minden évben a legnagyobb sporteseményekhez hasonlóan közvetíti a bajnokságot nézők millióinak.

A nyolcszoros bajnok bejelentette, jövőre visszatér, ellenfele „győzelemre éhessé tette”.A nők versenyében megvédte bajnoki címét Miki Sudo, aki 38 hot dogot falt be tíz perc alatt. Megdöntötte saját csúcsát, hiszen tavaly még csak 34 hot dogot sikerült megennie. Új stratégiát alkalmazott: külön ette a virslit és a molnárkákat.

A New York-i Coney Islanden szombaton megrendezett Nathan's hot dog evő versenyre idén több mint 30 ezren voltak kíváncsiak. A bajnokságot 99 éve minden esztendőben a függetlenség napján, július 4-én rendezik meg.