A holokauszt áldozatainak számán élcelődtek a jobbikosok

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

Egy internetes rádió műsorában szerepeltek.


A holokauszton viccelődtek jobbikos politikusok a Szent Korona Rádió Sin City című, egyik korábbi műsorában – írja a Mandiner. A lap szerint a résztvevők között volt Hunyadi Gábor korábbi választási bizottsági delegált, Balasi András fővárosi politikus, és Zagyva György Gyula volt parlamenti képviselő, aki jelenleg is a jobbikos vezetésű tiszavasvári önkormányzat alkalmazásában áll.

A hangfelvételen Zagyva azt mondja: "Bocsánat, elnézést, csak nekem szervezői feladataim vannak, aztán nem olyan egyszerű. De gondolom, azért az András elszórakoztatott mindenkit a holokausztos poénjaival."

Balasi is hallható, amint azt mondja: "Nem, most kezdtük, tehát volt ilyen mikrofonpróba, hogy egy, kettő, hatmillió, tehát nem unatkoztunk."A Mandiner azt írja, a jobbikos Zagyva György Gyula a hangfelvételen az azóta elhunyt Lipusz Zsoltra hivatkozik, akit szélsőjobboldali körökben a "kurucok történelemtanáraként" tartanak számon.

Lipusz a kuruc.info portálon közölt írásaiban a holokauszttal foglalkozott, 2009-ben például azt írta: „tény, hogy tudományosan egyáltalán nem bizonyítható az ún. holokauszt”. Szintén 2009-ben – a kuruc.info szerint "sikeres holokauszt-cáfoló előadáson" – azt mondta, hogy „a németek részéről logikai szempontból a legnagyobb esztelenség lett volna 6 millió embert elpusztítani, amikor ingyen munkaerőként használhatták őket”.