A Holdra és a Marsra települne a világháború elől Musk

Forrás: AFP / ROBYN BECK

-

A SpaceX bolygóközi űrhajójának tesztrepülései már valószínűleg 2019 első felében megkezdődhetnek.


Elon Musk amerikai üzletember szerint a Holdon és a Marson kialakított bázisok segíthetnek megóvni az emberi civilizációt és felgyorsítani annak újjászületését a Földön az esetleges harmadik világháború után. A SpaceX és a Tesla tulajdonosa azt mondta, "van némi lehetőség" egy újabb sötét középkorra az emberiség történetében, különösen "ha bekövetkezik egy harmadik világháború".

"Biztosítani akarjuk, hogy legyen valahol elegendő magja az emberiségnek ahhoz, hogy visszahozza a civilizációt és lerövidítse a sötét korszakot" – mondta Musk, ki szerint fontos lenne egy olyan Hold- és Marsbázis, amely segíthetne regenerálni az életet itt a Földön.

Musk azt mondta, hogy a SpaceX bolygóközi űrhajójának tesztrepülései már valószínűleg 2019 első felében megkezdődhetnek. Tavaly azt mondta, hogy az első marsi landolásokat 2022-re tervezik.

A vállalat február elején, a floridai Cape Canaveralról indította útnak új óriásrakétáját, amely egy Tesla gépkocsit is magával vitt, hogy Nap körüli pályára állítsa, bizonyítva a rakétakísérlet sikerét és reklámozva Musk vállalatait. A kocsi a Nap körül elliptikus pályára állt, a csillagtól nagyjából akkora távolságra, mint a Mars.