A hivatalos nyilvántartásból is hiányzik a Habony-féle kisbusz

Fotó: MTI/MTVA / Szigetváry Zsolt

-

Habony Árpád és Andy Vajna egy „nem létező" autóban furikázott a quaestoros Tarsoly Csaba bírósági tárgyalásának közelében.


Március 29-án több felvétel is készült a Volkswagen kisbuszról, amelyben Andy Vajna filmügyi kormánybiztos az anyósülésen ül, a kormányfő tanácsadója, Habony Árpád pedig sofőrként több szabálytalanságot is elkövet.

A Népszava és az Index is megpróbált utánanézni a NAE-045-ös rendszámú autónak, de az nem szerepel a hivatalos járműnyilvántartásban. A lap megkereste a Belügyminisztériumot, hogy megtudja, mi lehet annak az oka, ha egy autó nem szerepel a nyilvántartásban, de egyelőre nem kaptak választ. A találgatások szerint akár a titkosszolgálaté is lehet az autó, de az is előfordulhat, hogy hivatalosan kivonták a forgalomból.

Az Index szintén kereste a kisbuszt a magyarorszag.hu gépjárműkeresőjében, de nem adott ki találatot a rendszer, pedig abban a régi, már 20 éve forgalomból kivont autók is benne vannak. Érdekes módon az eggyel kisebb és az eggyel nagyobb számú rendszám viszont szerepel a nyilvántartásban, az egyik szintén Volkswagen, a másik egy Audi.