A hídfoglalók hamis vád miatt feljelentenék Kocsis Mátét

-


A Demokratikus Magyarország Civil Társaság „rettenetesen szeretné Kocsis Máté urat feljelenteni hamis vád miatt”, közölte a szervezet nevében Büki Zoltán. Közleményében azt írta, a VS.hu-n megjelent egy cikk, miszerint Kocsis Máté feljelentette a hídfoglalókat. Hozzáteszik, egyelőre a BRFK nem tudott Kocsis feljelentéséről tájékoztatást adni, pedig ezt nagyon várják a viszontfeljelentéshez.

Szerintük ugyanis Kocsis Máté, a főváros önkormányzati és rendészeti tanácsnoka „pontos információkkal rendelkezik arról, hogy a 2015. március 18-án a rendőrségre 17.09-kor bejelentett demonstráció törvényesen, a gyülekezési törvénynek megfelelően 3 napnál nem régebbi eseményre reagálva, gyors reagálású demonstrációként valósult meg”.


„A helyszínen a demonstrációban részt vevő járművekkel úgy álltunk meg, hogy egy-egy forgalmi sáv szabadon hagyásával biztosítható legyen a tömegközlekedési járművek, valamint a megkülönböztető jelzéseket használó járművek átmenő forgalma. Ezt eddig is és a jövőben is minden esetben biztosítani fogjuk” – írják.

A közleményük szerint a rendőrség „az intézkedése során úgy döntött, hogy további zárásokat eszközöl, és lezárta az alagutat, valamint a gyalogosforgalmat is megtiltotta a hídon. Minden járművet elterelt, és a BKK-val is egyeztetett a zárásról. Ezen döntés a rendőrség helyszíni parancsnokának hatáskörébe tartozott, nekünk erre semmi ráhatásunk nem volt”.Büki azt írta, sajnálják, hogy „magamutogató, magukat jobboldalinak valló provokátor politikusok megpróbálják a közvéleményt befolyásolni, és ennek érdekében nem rettennek vissza bűncselekmények elkövetésétől sem”. Szerintük ezek a politikusok folyamatosan megpróbálják a gyülekezési jogot korlátozni, és a résztvevőket szabálysértési bírságokkal megfélemlíteni.


Ezúton is felszólítjuk a kormányzó hatalom összes képviselőjét a törvények betartására, mint ahogy mi is tesszük

– írták.