A hétvégén beköszönt az igazi ősz

Fotó: Simó Endre / Simó Endre

-

Eső, szél és hűvös idő várható.


Péntek hajnalban, reggel elszórtan lehetnek záporok. Napközben átmenetileg csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap - írja a Köpönyeg.hu. Délután aztán délnyugat felől erős felhősödés és csapadék kezdődik. Főleg a nap első felében erős, nyugaton viharos lesz az északnyugati szél. Reggel 15 fok körüli friss hőmérsékletekre van kilátás, délután 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet, de a Tiszántúl keleti részein még néhol lehet 30 fokos meleg.


Szombaton mindenhol erősen megvastagszik a felhőzet, beborul az ég. Északnyugaton csak szórványosan, máshol sokfelé várható eső, zápor, zivatar. Több helyen jelentős mennyiségű eső lesz. A szél északnyugatira fordul és több helyen viharossá fokozódik. Markáns lehűlés, évszakváltó hidegfront várható. A Dunántúlon mindössze 18 és 22 fok közé melegszik a levegő, keleten 23-29 fok közötti értékek lehetnek.

Vasárnap a viharos északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap. Záporok főleg délnyugaton és északkeleten fordulhatnak elő. 20-21 fok körül alakul a csúcshőmérséklet, igazi őszi napunk lesz.

Hétfőn változóan felhős, erősen szeles idő valószínű. Reggelre több helyen 10 foknál hűvösebb lesz, délután is csak 20 fok körüli hőmérsékletek lehetnek.

Utána is igazi őszi időre van kilátás, a hőmérséklet kevéssel a sokéves átlag alatt maradhat.