A héten a hőmérséklettel nem lesz gondunk, a felhőkkel viszont igen

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

A Köpönyeg előrejelzése szerint igazi tavaszi időnk lesz, de nem csak a napsütésben fogunk fürödni.


Kedden délnyugat felől csökken a felhőzet, majd délután gomolyfelhők jelennek meg az égen. Hajnalban, reggel foltokban párás, néhol ködös lesz a levegő. Zápor, kisebb eső elszórtan kialakulhat. Reggel 3, délután 11 fok körül alakul a hőmérséklet. A légmozgás nagyrészt mérsékelt lesz, csak néha élénkülhet meg az északnyugati szél.


Szerdán az ország nagy részén változóan felhős lesz az ég többórás napsütéssel, de a Tiszántúlt dél felől vastagabb felhők éri el. Itt néhol záporeső is előfordulhat. Megélénkülhet az északkeleti szél. Reggel több helyen lehet gyenge fagy, míg délután 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön gyakran lesz erősen felhős az ég, és elsősorban a keleti területeken számíthatunk kisebb esőre, záporra. 12 fok körüli, kora tavaszi értékeket mérhetünk délután.

Pénteken erősen felhős időre van kilátás, de főleg az északi, északkeleti tájakon hosszabb napos időszakok is lehetnek. Néhol (legnagyobb eséllyel délnyugaton) fordulhat elő gyenge csapadék. Egyre jobban megélénkül az északkeleti szél. 10-11 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szombaton a nap első felében még borús lesz az ég, majd fokozatosan naposra fordul az idő. Főként északkeleten élénk, erős szél fúj majd. 10 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.

Vasárnap változóan felhős idő valószínű többórás napsütéssel. Reggel csak kevéssel alakul fagypont felett a hőmérséklet, délután 7 és 12 fok között várható a maximum.