A hét végén elég ramaty idő lesz, de aztán javul

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor / VS.hu / Zagyi Tibor

-

Ahhoz képest, hogy november vége van, nem is reménytelen a helyzet, amelyet a Köpönyeg.hu felvázol.


Szombaton borongós időnk lesz, de nyugaton átmenetileg felszakadozik a felhőzet. Dél, délnyugat felől a Dunától keletre többfelé várható eső, de Baranya megyében és a Tiszántúl északi részein vegyes halmazállapotú csapadék is lehet (havas eső, hó, ónos eső). Az északnyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Délután északnyugaton záporok, a magasabban fekvő tájakon hózáporok fordulnak elő. Reggel 0, délután +4 fok körül alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás várható.

Vasárnap átmenetileg csökken, majd délutántól újra megnövekszik a felhőzet. Estétől kisebb eső valószínű. A kezdetben még erős északnyugati szél kissé mérséklődik, és délnyugatira fordul. Melegfront érkezik, délután már 4 és 9 fok közé melegedhet a levegő.

Hétfőn és kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé lehet eső, zápor. Erős lesz a nyugati szél. Enyhe időre van kilátás: reggelente +3, +4, délutánonként +10 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán a reggeli párásság megszűnése után változóan felhős lesz az ég, legalább párórás napsütéssel. Reggel 0 és 5, délután 7 és 11 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtökön változóan felhős, néhol tartósan ködös, csendes idő várható. Reggel fagypont körüli értékeket mutathatnak a hőmérők, délután +9 fokra kúszhat a hőmérő higanyszála.