A helybéli lányok miatt máris összetűztek a menekültekkel Körmenden

Fotó: MTI / Varga György

-

A kézilabdás lányokat megbámuló bevándorlók betörték a befogadó állomással szomszédos sportcsarnok ablakát. A gyerekek szülei félnek, az edzések elmaradnak - olvasható az ATV.hu-n.


A körmendiek csak néhány nappal előbb értesültek róla, hogy menekülttábort nyitnak a városban, és az is aggasztotta őket, hogy az ott lakó közel- és távol-keleti férfiak szabadon mozoghatnak a városban. Az ideiglenesnek szánt befogadó állomás sátrai a BM Rendészeti Szakközépiskolájával egy ingatlanon találhatók. Itt működik a városi sportcsarnok is, amelyet ugyanazon a kapun át lehet megközelíteni, mint a menekülttábort - írja az ATV.

Szerdán, amikor a bevándorlók odagyűltek a sportcsarnokhoz, és nézni kezdték a junior-serdülő leánycsapat edzését, az iskola ügyeletes tisztje kiment hozzájuk, és távozásra szólította fel őket, ám az egyik férfi berúgta az ablakot.

Az edzést azonnal megszakították, és a lányokat biztonságba helyezték. A szülők felháborodtak, hogy a város nem védi meg a gyerekeiket, és nem értik, hogy ha ennyi rendőrt kivezényeltek a közbiztonság javítására, miért éppen az egyik legforgalmasabb sportlétesítménynél nem működik az őrzés-védelem.