A határzár miatt még mindig nem lehet vonattal utazni a horvátokhoz

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Október 17. óta szünetel a vasúti forgalom Magyarország és Horvátország között, ezen a napon zárta le ugyanis Magyarország a második Mad Max-vonattal az itteni határszakaszt. Január közepéig biztosan nem lesz változás.


„Meddig nem lehet még vasúton Horvátországba utazni?"-tette fel a kérdés Ander Balázs jobbikos országgyűlési képviselő Seszták Miklós fejlesztési miniszternek, ugyanis a magyar-horvát határon torlaszként használt tehervagon visszavonására nincsen konkrét időpont. A miniszter helyett az államtitkára, Fónagy János válaszolt.


A levélben megküldött felelet szerint a Belügyminisztérium a magyar-horvát határon „2015 . december 18-tól további harminc napos időtartamra elrendelte a részleges határzár fenntartását.”


Fónagy hozzátette azt is, hogy „a MÁV-START Zrt. a határrendészeti és közbiztonsági okokból elrendelt határzár meghosszabbításáról tájékoztatta a horvát vasúttársaságot . A határzár feloldása esetén a szolgáltató haladéktalanul intézkedik a személyforgalom újraindításáról.”