A Hanga-parádé is kevés volt

-

A spanyol Laboral Kutxa Vitoriát erősítő Hanga Ádám csapatának legjobbja volt a spanyol kosárlabda-bajnokság tizedik fordulójában.


A baszk együttes hosszabbítás után 89-83-ra kikapott a szomszédvár Bilbao vendégeként. A magyar légiós a kezdőötös tagjaként 37 perc alatt 16 pontos szezoncsúcsot dobott és 11 lepattanót szerzett. Ezzel először ért el dupla-duplát (két statisztikai mutatóban két számjegyű teljesítményt) a bajnokságban, ahol a Vitoria 7/3-as mérleggel a negyedik helyen áll.

Az Euroligában a legjobb 16-ba már továbbjutott Vitoria hét közben a kilencedik, utolsó előtti fordulóban 95-86-ra kikapott az Efes Istanbul otthonában. Hanga 22 perc alatt 5 pontot gyűjtött.


„Az Euroligában csütörtökön a minél jobb csoportpozícióért harcoltunk. Az Efest megvertük hazai pályán, ezúttal nem bírtunk velük. Az utolsó fordulóban a Zagrebet fogadjuk, ott javítani fogunk – nyilatkozta a 26 éves kosaras. – Vasárnap a baszk rangadót megnyerhettük volna a rendes játékidőben, de nem sikerült. A hosszabbításban a Bilbao jobban büntetőzött és okosabban játszott.”