A Hálózat a tanszabadságért csoport kiáll a miskolci gimnázium mellett

-

A Miskolci Hermann Ottó Gimnázium a héten küldte el szerkesztőségünknek a levelét, amelyben kifogásolják a kormány jelenlegi oktatáspolitikáját és reformjait. Most a Hálózat a tanszabadságért (HAT) csoport is csatlakozik a miskolci tantestület és a gimnázium diákjainak felhívásához, támogatják a gimnáziumot a tiltakozásban.


A HAT közleményében kiemeli, hogy a miskolci kollégák nyilvánosságra hozott levele és tiltakozása egy új kezdeményezés kiindulópontja lehet, amelyhez a csoport tagjai – nem csak pedagógusok – is csatlakoznak.


Üdvözlik a gimnázium tantestületét azért is, mert volt bátorságuk a nyilvánosság elé kiállni – a kormány jelenlegi oktatási reformjainak felfüggesztését követelő levelet azután hozták nyilvánosságra, hogy arra a Klik nem reagált –, és ezzel a szakmai észrevételeiket a szülőkkel, az érdeklődő állampolgárokkal is megosztották.

A HAT a közleményében megjegyzi azt is, hogy nem örülnek annak, hogy a miskolci gimnázium – és egyben a magyarországi pedagógusok – újabb „jaj-kiáltását” nem veszi komolyan a kormány, az oktatásirányítás.