A Halott Pénz darabokra törte a magyarok szívét

Fotó: Facebook / Halott Pénz

-

A Bergendy-feldolgozás volt a tél legnagyobb slágere, messze ezt a videót látták a legtöbben a YouTube-on.


Demjén Ferenc szerzeménye, a Darabokra törted a szívem eredetileg 1972-ben jelent meg kislemezen, és a Bergendy együttes egyik legnagyobb slágere lett, most pedig egy teljesen új generáció fedezhette fel magának a Halott Pénz előadásában. Marsalkó Dávid zenekara (eredetileg csak az ő művészneve volt a Halott Pénz) korábban saját szerzeményeivel emelkedett a legnépszerűbb mai magyar előadók közé, de ez a feldolgozás minden eddiginél nagyobbat szólt.


December 2-án került fel a YouTube-ra, és három hónap alatt 8 milliónál is több kattintást szedett össze, most pedig már 10 millió megtekintés fölött van. A Valami van a levegőben vagy az Ugyanúgy hallasz is nagy sláger volt, a Hello lányokról nem is beszélve, de egy örökzöld dal feldolgozásánál nincs biztosabb recept a sikerre.A Mahasz szokásos negyedévi listáján a Halott Pénz fölényesen előzi Kis Grofót, aki csaknem feleakkora nézettséggel lett második a listán (Mert a nézését meg a járását), míg a tavalyi nyár nagy slágere, a Bulibáró már csak nyolcadik a téli nézettség alapján, de a top 20-ban van még két további Halott Pénz-sláger, és az elmúlt évek két legnagyobb durranása, az Apuveddmeg és a Belehalok is befért. Sőt, a Wellhello–Halott Pénz-koprodukció, az Emlékszem Sopronban sem kopott még ki a magyarok tudatából.

A listát itt lehet részleteiben megnézni, ha valaki szeretné tudni, hányadik helyre került Horváth Tamás vagy a Superstereo aktuális klipje, a lista további érdekességeit pedig a Dal+Szerző ismerteti itt.