A halál oka: vérmérgezés

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

A magyar csodaló, Overdose temetését most szervezi a gazdája, Mikóczy Zoltán, akit nemrég engedtek ki a házi őrizetből.


„Szerettem volna, ha szeptember harmincadikán el tudjuk temetni Overdose-t, ám akkor még előzetes letartóztatásban ültem – panaszolta a Blikknek Mikóczy Zoltán, a néhai versenyló tulajdonosa. – Kérvényeztem, hogy engedjenek ki, de nem tették. Mindezt azzal indokolták, hogy egy versenyló búcsúztatására szervezett társadalmi eseményen való részvételi szándék nem minősül kellően méltányolható és megalapozott indoknak.”


A magát ártatlannak valló üzletembert áfacsalásért tartóztatták le. Mikóczy szerint azért tették hűvösre, mert annak idején Németországba vitte Overdose-t, akinek a hamvai most nála vannak Dunaszerdahelyen.

Sajnos nem voltam ott, amikor beteg lett – mondta keserűen. – Kólikás lett, nem lehetett műteni, mert nem élte volna túl az altatást. Így egy hagyományos módszerrel próbálkozott nála az orvos. Orrszondán keresztül szappanos vízzel átmosták a beleit, de a vékonybele valamiért megsérült. Már majdnem jól volt, úgy nézett ki, hogy kilábal a kólikából, amikor hirtelen rosszabbra fordult az állapota. A vékonybele kiszakadt, és vérmérgezést kapott. Pár óra alatt elvitte a szegény állatot.