A győzelem csak az egyik célja a Veszprémnek a SEHA Ligában

Fotó: SEHA Liga / Melczer Zsolt

-

HÁTTÉR

Legnagyobb ellenfelük a macedón Vardar Szkopje és a PPD Zagreb. Mindkét csapat BL nyolcaddöntős.


A Thália Színházban rendezett hétfői sajtótájékoztatóján Kálomista Gábor, a magyar klub társelnöke elmondta: tavaly abban a reményben csatlakoztak a regionális bajnoksághoz, hogy a korábbinál több és színvonalasabb mérkőzést játszhassanak, és nem csalódtak. Most pedig abban bíznak, hogy saját közönségük előtt megnyerik a sorozatot, noha a címvédő Szkopje mellett a Zagreb is BL-nyolcaddöntős a riválisok közül. Hozzátette: a szervezés is igen nagy kihívás.


Porga Gyula, Veszprém polgármestere hangsúlyozta: ez lesz a Veszprém Aréna történetének legnagyobb eseménye, és nagy sportdiplomáciai siker, hogy a város rendezheti a hatcsapatos zárótornát. Kiemelte azt is, hogy a létesítmény, a menedzsment, a végső sikerre is képes csapat, valamint a kézilabdát szerető és értő szurkolótábor együttesen teszi alkalmassá Veszprémet, hogy ilyen nagyszabású tornának adjon otthont.

Mihajlo Mihajlovski, a Gazprom szponzorálta liga elnöke jelezte: a négy éve beindított bajnokság színvonalán nagyot emelt a Veszprém csatlakozása, így más klubok számára is vonzóvá vált. Idővel szeretnék, hogy ha megközelíthetnék a német vagy a francia élvonal szintjét.

A veszprémiek egészen az alapszakasz utolsó fordulójáig százszázalékosak voltak, végül aztán egy tét nélküli összecsapáson kikaptak Szkopjéban. Most legfeljebb a döntőben találkozhat a két gárda.


A veszprémi hatos döntő programja

március 25., szerda, az elődöntőbe jutásért:
  • Meskov Breszt (fehérorosz)-RK Nexe (horvát) 17.45
  • PPD Zagreb (horvát)-Tatran Presov (szlovák) 20.15

március 27., péntek, elődöntő:
  • Vardar Szkopje (macedón) - a Breszt-Nexe párharc győztese 17.45
  • MKB-MVM Veszprém - Zagreb-Presov párharc győztese 20.15

március 29., vasárnap:
  • a 3. helyért: 15.30
  • döntő 18.00