A Győrt kiejtő Vardar a tavalyi győztessel játszik a BL-döntőért

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Anikó

-

HÁTTÉR

A címvédő Győri Audi ETO KC-t kiejtő macedón Vardar Szkopje a tavalyi finalista montenegrói Buducsnoszt Podgoricával, a norvég Larvik pedig az orosz Dinamo Szinarával találkozik a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjében.


A keddi, budapesti sorsoláson két olyan csapat volt érdekelt, amely 2014-ben is fellépett a Papp László Arénában: éppen a két délszláv együttes. Az egész mezőnyben egyetlen százszázalékos együttes van, a Larvik, míg a Buducsnoszt szintén veretlen. A Dinamo 15 év elteltével tért vissza a legrangosabb kupában a négy közé.

Csak Katarina Bulatovics (Buducsnoszt) lehet az a játékos, aki tavaly és idén is magasba emelheti a trófeát, az átlövő 2014-ben még a Győrrel nyert. A montenegrói Bulatovics amúgy háromszoros bajnok, a dán Slagelsével (2007), jelenlegi klubjával, a Podgoricával (2012) és a Győrrel (2014) diadalmaskodott. A mezőnyben rajta kívül már csak Anja Althaus többszörös BL-győztes: a német játékos a dán Viborggal 2009-ben és 2010-ben is nyert, most a Vardarban játszik.

A Final Fourba jutott csapatok közül csak a Larvik (2011) és a Buducsnoszt (2012) nyert már a korábban, a Vardar és a Dinamo még nem.


Női BL, Final Four (Papp László Aréna):

elődöntő (május 9.)

  • Larvik (norvég)–Dinamo Szinara (orosz)
  • Vardar Szkopje (macedón)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)
helyosztók (május 10.)