A győriek remélik, hogy Mervó el tud számolni a lelkiismeretével

Fotó: MTI/EPA/SNPA / John Cowpland

-

A Győri ETO elnöke, Drucskó Zoltán szerint leginkább a menedzserek zsebe dagad azok után, hogy Mervó Bencét eladták a svájci Sionnak.


Az U20-as világbajnokságon a góllövőlistán a második helyen záró magyar csatár a Győrből a nyáron ingyen az MTK-ba szerződött, mivel szabadon igazolható volt, a kék-fehéreknél azonban egy percet sem játszott, hanem szinte egyből továbbállt Svájcba, így az ETO nem is kap érte pénzt, csak az MTK és a menedzserek.


Sok sikert kívánunk Bencének, de reméljük, a lelkiismeretével el tud majd számolni

– kezdte Drucskó Zoltán a Borsnak. „A vb után a 40 fokos melegben Preszeller Tamás szakmai igazgató heteken keresztül külön foglalkozásokat tartott neki, aztán amikor szerződtetni szerettük volna, a me­ne­dzserei egy középkategóriás autó árának megfelelő összeget kínáltak nekünk arra az esetre, ha összejön a külföldi szerződtetése. Ebbe nem mentünk bele. A költségtérítést a Győri ETO csődje miatt az MLSZ kapja. Lehet, hogy az MTK jól járt, de gyanítom, legjobban a menedzserek zsebe dagad.”


Mervó az U20-as vébén robbant be


Domonyai László az Nso-nak elmondta, hogy jó üzletet kötöttek Mervóval, hiszen a nyáron szabadon igazolható játékosként szerződtették, most pedig átigazolási díj ellenében adták el a Sionnak. „A nyáron olyan megállapodást kötöttünk Bencével, hogy kapcsolatainkon keresztül próbálunk neki mi is segíteni abban, hogy külföldre szerződjön. Ha ez nem sikerült volna, akkor nálunk játszott volna az ősszel” – tette hozzá az MTK klubigazgatója.