A győri kézis lányok zsinórban tizedszer is kupagyőztesek

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Anikó / MTI/MTVA / Kovács Anikó

HÁTTÉR

A Győr már az első félidő közepén ellépett a Fraditól, amely csak kétszer tudta megközelíteni ellenfelét a feszült hangulatú döntőn, de az egyenlítésre már nem volt képes. A Győri Audi ETO KC tizedik kupagyőzelmét ünnepelhette – ezt a tíz sikert az elmúlt tíz évben aratták Görbicz Anitáék.


Női Magyar Kupa, döntő:

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA ‒ GYŐRI AUDI ETO KC 29-34 (14-18) Dabas, játékvezetők: Horváth, Marton FTC: Abramovics, Szikora (kapusok), Cifra 2, Kovacsicz 6, Pena 7 (3), Steinbach, Such, Szamoránsky 1, Szarka 1, Szekerczés, Szucsánszki 3, Tomori 7, Vérten 1, Zácsik. Edző: Elek Gábor. GYŐR: Herr O., Lunde (kapusok), Amorim 7, Bognár-Bódi 2, Bulatovics 4, Görbicz 7 (5), Hornyák Á., Hornyák D., Korsós, Kovacsics 3, Löke 3, Orbán 6, Sirián, Soós, Szepesi, Tervel 1. Edző: Ambros Martin. Kiállítások: 8, ill. 6 perc Hétméteresek: 3/3, ill. 8/8 BRONZMÉRKŐZÉS: Siófok-Galérius Fürdő – Veszprém Barabás-Duna Takarék 32-21 (13-10)

A Győr szezonbeli egyetlen vereségét a Ferencvárostól szenvedte el még a szeptemberi bajnokin, vagyis itthon a Fradi tűnt az egyetlen csapatnak, amely eséllyel szállhat szembe a kisalföldiekkel. Görbiczék viszont végig kezükben tartották a meccset, végig ők diktálták a tempót, az FTC csak ment az eredmény után. Komolyabb előnyt az első félidő közepén épített ki a Győr, ekkor már öt góllal is vezetett, majd a szünetre négygólos különbséggel vonultak a csapatok. Kovacsicz Mónika (b) és Görbicz Anita Kovacsicz Mónika (b) és Görbicz Anita A második játékrész elején tovább növelte előnyét a Győr, már héttel is vezetett, de Tomoriék ekkor még vissza tudtak jönni kettőre, majd később szintén mínusz hétről kapaszkodtak vissza háromra, de ennél közelebb már nem férkőztek Ambros Martin csapatához. A fővárosiak edzője, Elek Gábor a meccs vége felé piros lapot érően reklamált, ez pedig érthető módon nem csillapította az indulatokat. Az Utolsó gólt a második félidő legeredményesebb játékosa, Orbán Adrienn lőtte, a Győr pedig ötgólos különbséggel húzta be sorozatban tizedik kupagyőzelmét, ezzel felzárkózva a 12 sikerrel rendelkező Vasas és a 11 alkalommal diadalmaskodó Fradi mögé. A bronzérem a Siófoké lett, miután fölényes győzelmet aratott a Veszprém fölött.