A Győr a címvédővel kezd a női kézis Final fourban

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

A címvédő montenegrói Buducnost Podgorica lesz a Győri Audi ETO KC elődöntős ellenfele a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjében május 7-én.


Amint a pénteki, Groupama Arénában rendezett sorsoláson kiderült, a román CSM Bucuresti a macedón Vardar Szkopjéval találkozik majd a Papp László Arénában. A döntőt és a bronzmérkőzést május 8-án játsszák.

A Győr 2013-ban és 2014-ben, a Podgorica 2012-ben és 2015-ben nyerte meg a legrangosabb kupasorozatot. A Győr 2014-ben éppen a montenegróiakat verte a döntőben.

Görbicz Anita, a Győr sztárja hangsúlyozta: az elődöntőben szerették volna elkerülni a Podgoricát, de a jelenlegi formájuk alapján sok esélyük van a továbbjutásra, és nem jelenthet akadályt a montenegrói bajnok, mert „egységesek vagyunk, jó a csapatjátékunk”.

Srdjan Markoc, a Podgorica főtitkára kiemelte: az elmúlt évtized két legjobb csapata találkozik már az elődöntőben.

A szervezők nagyon látványos show-val készülnek a Final Fourra, és talán ez lesz minden idők legerősebb négyes döntője. Elővételben eddig 4150 belépőt értékesítettek, ami közel a fele a Papp László Aréna befogadóképességének.