A gyerekük előtt verte össze volt élettársát egy konyári férfi

-

K. Béla azzal fenyegette a gyereke anyját, hogy megöli, de végül csak alaposan megverte.


A 29 éves K. Béla október 28-án este hat körül mászott át a volt élettársa konyári házának kerítésén, mert be akart menni a közös gyerekükkel a házba. A kopogásra a nő nem nyitott ajtót, ezért a férfi berúgta azt, és a gyerekük szeme láttára elkezdte ütni a 24 éves nőt. Amikor a nő lehajolt a gyerekhez, K. Béla azzal fenyegette meg, hogy megöli, majd ököllel kezdte el ütni a nőt. Nem hagyta abba akkor sem, amikor a gyerek kérte erre.

A nő hiába akart a szobából kimenni, a férfi nem engedte, sőt a mobiltelefonját is elvette, amiből kiszedte a memóriakártyát, és összetaposta. A férfi ezután felszólította volt élettársát, hogy menjenek el egy másik helyre, ahol meg tudják beszélni a problémákat. A nő csak azért egyezett bele ebbe, hogy így a házból kijuthasson, és segítséget tudjon kérni.

Ennek megfelelően, ahogy kiléptek a kerti kapun, a nő menekülni kezdett az egyik ismerőséhez. Nem tudott azonban elég gyors lenni, a férfi utolérte, és a hajánál fogva rángatni kezdte. A nő az ismerőse kerítésébe kapaszkodva próbálta megakadályozni, hogy K. Béla az akarata ellenére elvigye. A bántalmazás közben a síró gyerek végig édesanyja közelében akart maradni. A férfi akkor hagyta abba a bántalmazást, amikor a nő ismerőse meglátta, hogy mi történik az utcán, és felszólította K. Bélát, hogy hagyja abba az erőszakoskodást. A 24 éves nő ekkor odaszaladt az ismerőséhez és egy ott tartózkodó helyi férfihez, akik segítettek neki. A 29 éves férfi ezt látva újra meg akarta támadni a nőt, azonban a 34 éves helyi férfi lefogta K. Bélát, majd a veszekedés hallatán oda érkező helyi lakosokkal közösen a bántalmazót elvitték az utcából.

Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök azonnal a helyszínre mentek, értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik a nőt kórházba vitték. A helyi rendőrök a férfit másnap Konyáron elfogták és előállították. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság személyi szabadság megsértése, súlyos testi sértés kísérlete, kiskorú veszélyeztetése, magánlaksértés és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást K. Bélával szemben.