A Guardian nem találta meg Orbán "no-go" zónáit

Forrás: kormany.hu

-


A kormány "kötelező betelepítési kvóta" ellen tiltakozó honlapja felkeltette a Guardian nevű brit lap figyelmét: konkrétan az szúrt nekik szemet, hogy a site állítása szerint azokban az európai nagyvárosokban, ahol nagy számban élnek bevándorlók, több mint 900 ún. "no-go" zóna van. Ezeket a honlap így határozza meg: "olyan városrészek, amelyeket a hatóságok nem, vagy nehezen képesek ellenőrzésük alatt tartani. Ezekben a befogadó társadalom írott vagy íratlan normái alig érvényesülnek".


A lap nem hagyta annyiban a dolgot, és rákérdezett, hogy a magyar kormány honnan veszi ezeket az adatokat. Mint írják, a kormány válaszképpen főleg blogokra és összeesküvés-elméleteket közlő site-okra hivatkozott.

A kormány állítása szerint ezeknek a "no-go" zónáknak a többsége (751) Franciaországban található, amivel kapcsolatban a Daniel Pipes nevű akadémikusra hivatkoztak, aki ugyan használta korábban ezt a kifejezést, de már évekkel ezelőtt kifejtette, hogy sajnálja, hogy a francia "zones urbaines sensibles"-kifejezést ilyen szerencsétlen módon fordította le angolra.

A kormány szerint a "no-go" zónákhoz tartozik többek közt Berlin egyik menő bulinegyede, Neukölln is.