A görög válogatott labdabiztos, de lassú

Fotó: MTI/MTVA / Chema Moya

-

Ezt állapította meg Sallói István, akinek a Dárdai-stáb tagjaként Eb-selejtezős csoportellenfeleink feltérképezése a feladata.


Vasárnap este hazai pályán Görögországgal játszik Európa-bajnoki selejtezőt a magyar labdarúgó-válogatott. Sallói a DigiSportnak beszélt soros riválisunkról:

„Nagyon nagy labdabiztosság jellemzi őket, de az egy az egy elleni szituációkban nem túl erősek. Emellett picit talán lassú is a játékuk. Nem véletlen, hogy a vb óta egyetlen gólt szereztek csak a selejtezőkön. Maniatis kiesése nekünk előny, emellett a legjobb csatáruk, Mitroglou a két héttel ezelőtti bajnokin meghúzódott, és azóta sem tudott játszani. Látszik ugyanakkor az is, hogy mi az erőssége az ellenfélnek” – fogalmazott, majd így folytatta:Ami még nekünk előny, hogy nekik ez egy létfontosságú mérkőzés. Mi még nem veszítettünk annyit, amennyit ők veszíthetnek most egy vereséggel. Azzal ők kiszállnának a versenyből. Nekik nyerni kell, nekünk az iksz sem lehet rossz eredmény. A taktikát tehát úgy kell kialakítania a görög csapatnak, hogy nekik kockáztatni kell.


A magyar-görög Eb-selejtező vasárnap este 20.45-kor kezdődik, a magyar válogatott 7 ponttal a csoport harmadik helyén áll, míg a görög egyetlen ponttal hatodik, azaz utolsó az F csoportban.