A görög segélykampány miatt halt le az Indiegogo

Fotó: MTI/EPA/DPA / INA FASSBENDER

-

Sokan kattintottak, de ami eddig összegyűlt, édeskevés a szükséges 1,6 milliárd euróhoz képest. Az Európai Bizottság is tud a pénzgyűjtésről, de véleménye ettől nem változik, strukturális reformokat vár Athéntól.


Ahogy arról tegnap is beszámoltunk, az egyik legnagyobb közösségi pénzgyűjtő oldalon, az Indiegogón egyhetes kampányt indítottak, azzal a felkiáltással, hogy ha minden uniós állampolgár csak három eurót felajánl, akkor összejöhet az a 1,6 milliárd euró, amellyel – ideiglenesen – meg lehet menteni Görögországot az államcsődtől.
A honlap aztán a nap folyamán lehalt, mint azt később az Indiegogo is elismerte, azért, mert túl sokan kattintottak arra. Azóta helyreállt a működése, aki akar, újra küldhet adományt.

Cikkünk megjelenéséig több mint 577 ezer euró jött össze, 35 ezer felajánlótól. Ez az 1,6 milliárdnak alig 4 század százaléka.Az Európai Bizottság örül a segítő szándék civil megnyilvánulásának, tudtuk meg brüsszeli forrásunktól, aki azonban úgy értesült, hogy az EU ettől függetlenül továbbra is azt várja Görögországtól, hogy strukturális reformokat hajtson végre.