A Google vezére is nekiment Donald Trumpnak

Fotó: Europress/AFP/Kimihiro Hoshino / Europress/AFP/Kimihiro Hoshino

-

Sundar Pichai kritizálta Trump muszlimellenes kijelentéseit.


A Google vezérigazgatója, Sundar Pichai is felsorakozott azok mellé, akik kritizálták az amerikai elnökjelöltségért harcoló Donald Trump azon kijelentését, miszerint egyetlen muszlimot sem szabadna beengedni az Egyesült Államokba – írta a Business Insider.


Pichai blogposztjában arról írt, hogy elszomorítóak Trump mondatai, és szerinte nem szabad, hogy „a félelem legyőzze az értékeinket”. Majd azzal folytatta:


Az új amerikaiakkal szembeni nyitottság, a tolerancia és elfogadás az ország egyik legerősebb és leginkább meghatározó vonása. Amerika mindig is a bevándorlók országa volt, és most is az.

Sundar Pichai maga is bevándorlóként érkezett az országba, 22 éves volt, amikor elhagyta szülőhazáját, Indiát. Augusztusban lett a Google vezérigazgatója, ezt megelőzően ő volt a felelős a Google összes főbb termékéért, beleértve a keresést, a hirdetéseket, az Androidot és a térképeket.

Korábban a Facebook-alapítója, Mark Zuckerberg is kritizálta az elnökjelölt-aspiránst. Kiállt a muszlim közösség ártatlan tagjai mellett, akik a párizsi, illetve a múlt heti kaliforniai terrortámadás után mások tettei miatt lehetnek jogtalan üldöztetésnek kitéve. Hozzátette, a Facebook küzdeni fog az ártatlan muszlimok jogaiért.