A Google örül, hogy sérültje is van az önjáró autó balesetének

Fotó: Getty Images / Justin Sullivan

-

Ez az első eset, hogy ember is megsérült a tesztautózások közben.


A baleset után a Google-től úgy nyilatkoztak, hogy ez is jól mutatja, hogy mekkora szükség van a vezető nélküli kocsikra.


A cég egy rövid videót is feltett a netre, amelyben a koccanás látható: keresőóriás Lexusa az egyetlen igazi kocsi rajta, a rózsaszín körök pedig azok az autók, amelyeket észlelt a közelében. Ahogy látható, a Lexus szép lassan megáll, de a mögötte érkező kocsi nem fékez, így belehajt a vezető nélküli autóba.Chris Urmson, a Google önjáró autós projektjének vezetője az eset után úgy nyilatkozott:


Ahogy a videón látható, a mi fékezésünk normális és természetes volt, és a járműnek mögöttünk lett volna elegendő helye megállni. A kocsi viszont nem lassított.

Az ütközés során a Lexus hátulja kicsit benyomódott, a másik kocsinak az első lökhárítója leesett. A Google kocsijában hárman is voltak, hátul is ült valaki; a vezetőülésben mindig ül ember, hogy bármikor be tudjon avatkozni; az anyósülésen pedig az adatokat jegyezte fel egy munkatárs. A baleset után egyes források szerint egy, más források szerint mind a négy szereplőjét kórházba szállították, miután nyaki és hátfájdalmakra panaszkodtak.


Nem ez az első eset, hogy összekoccant a Google önjáró autója egy másikkal, de eddig egy sem volt a vezető nélküli kocsi hibája.