A garázsban találták meg az elítélt bankkár holttestét

Fotó: AFP / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

-

Vadászni indult állítólag. A lőtt seb a mellkasán öngyikosságra utal a nyomozók szerint.


Holtan találták Miguel Blesat, az egykori Caja Madrid bank sikkasztás miatt elítélt volt vezetőjét. A csendőrség szerint az első jelek öngyilkosságra utalnak. A 69 éves férfit vadászfegyverrel lőtték mellbe.

A volt bankvezér éjjel érkezett meg Villanueva del Rey-be, a vadászbirtokra, ahol gyakran időzött barátaival. A szemtanúk szerint a reggeli után Blesa a garázsba ment, hogy kiálljon az autóval, amivel vadászni indultak volna. Holttestét a garázsban találták meg.

Blesa 1996 és 2009 között irányította a Caja Madridot, Spanyolország harmadik legnagyobb pénzintézetét, amelynek élén Rodrigo Rato volt spanyol gazdasági miniszter és miniszterelnök-helyettes, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) későbbi vezetője váltotta.

Idén mindkettőjüket sikkasztás miatt elítélte a bíróság, mert több mint tizenötmillió eurót (4 milliárd 660 millió forint) költöttek el saját célra a bank pénzéből. Blesa hat, Rato négy és fél év szabadságvesztést kapott nem jogerősen. Blesa ellen februárban újabb eljárás is indult hűtlen kezelés gyanúja miatt.