A futsalosok útja is Románián át vezethet az Eb-re

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

A magyar futsalválogatott az Eb-pótselejtező első mérkőzésén 2-2-es döntetlent ért el Romániában, azaz biztató pozícióból várja a debreceni visszavágót.


A jövő évi szerbiai futsal Európa-bajnokságon való részvételért játszott mérkőzésen telt ház és nagyszerű hangulat fogadta a román és a magyar csapatot a buzaui Romeo Lamandi Sportcsarnokban - írja beszámolójában a Magyar Labdarúgó Szövetség a hivatalos honlapján.

A végig remek színvonalú és izgalmas mérkőzésen az első játékrészben nem esett gól, a térfélcsere után azonban a román csapat Ion Al-Ioani és Robert Matei révén egy percen belül két gólos előnyre tett szert. A magyar válogatott azonban jól reagált, és előbb egy kavarodást követően Gál István vette be a hazaiak kapuját, majd egyéni akció végén Dróth Zoltán egyenlített ki.


A mérkőzés hátralévő részében inkább a román csapat játszott mezőnyfölényben és veszélyesebben, de a mieink is megszerezhették volna a győztest gólt, ha Dávid Richárd lövésénél nem áll a labda útjába a kapufa. A végén kellettek még Tóth Gyula remek védései is, de ami a lényeg: a magyar futsalválogatott igen jó esélyekkel várhatja a visszavágót szeptember 22-én a debreceni Főnix Csarnokban.