A francia vb-legenda szerint ne rendezzen hazája foci-Eb-t jövőre

-

A pénteki, párizsi terrortámadások után Just Fontaine, Franciaország legendás labdarúgója azt mondta: nem hazájában kellene jövőre megrendezni az Európa-bajnokságot.


„Megszakad a szívem amiatt, amit most mondok, főleg azok után, hogy mennyire vártam az Eb-t, de szerintem Franciaországnak le kellene mondania a rendezésről” – mondta a Die Welt című lapnak a 82 éves, legendás futballista.
Miközben a nemzetközi és a francia futball jeles képviselői az elmúlt napokban amellett foglaltak állást, hogy változatlanul Franciaország legyen a jövő évi, június 10. és július 10. között sorra kerülő kontinenstorna házigazdája, Fontaine ellene van.
„Minden más ország meg tudja rendezni a bajnokságot, csak mi nem. Nagyon félek attól, hogy a fekete péntek megismétlődik” – fogalmazott az egykori csatár, aki az 1958-as világbajnokságon 13 találattal lett gólkirály, és vezette a bronzéremig a francia válogatottat. Hozzátette: Franciaország nem tudja garantálni azt a biztonságot, amely egy ilyen nagy torna lebonyolításához szükséges.
„Egyszerűen túl veszélyes. Hisz abban valaki, hogy a jövőben még emberek mennek a Stade de France-ba?” – tette fel a kérdést Just Fontaine, aki pénteken maga is ott volt a nemzeti stadionban a francia-német barátságos mérkőzésen.
„Soha életemben nem féltem még ennyire. És a többi, 80 ezer néző is biztosan ugyanígy érzett” – mondta a sportember, aki szombaton utazott haza Toulouse-ba.