A francia rendőrségnél tanult meg lőni az egyik párizsi merénylő

-

Samy Amimour egyike volt azoknak az iszlamista terroristáknak, akik novemberben mészárlást rendeztek egy párizsi koncerten, 89 embert megölve. Új információk szerint Amimour egy rendőrségi lőtéren tanulta meg a fegyverek használatát, még a szakállát is levágta, hogy ne keltsen feltűnést.


November 13-án az Iszlám Állam terroristái Párizs több pontján is merényleteket követtek el, összesen 130 életet kioltva. Az áldozatok nagy része egy Bataclan nevű népszerű klubban lelte halálát, amikor egy koncert közepén több fegyveres tüzet nyitott a tömegbe. A merénylők egyike a 28 éves Samy Amimour volt, aki a támadás végén felrobbantotta magát.


A Daily Mail úgy tudja, hogy a Drancy nevű párizsi külvárosból származó férfi egy rendőrségi program keretében sajátította el a félautomata fegyverek kezelését, mielőtt Szíriába utazott volna.


Samy Amimour


Amimour büntetlen előéletű volt, amikor 2012-ben csatlakozott a 2500 tagot számláló programhoz, azonban nem sokkal később már terrorista jellegű összeesküvéssel gyanúsították a hatóságok. Mivel óvadék ellenében szabadlábon távozhatott, 2013-ban Szíriába szökött.