A fradistáknak szkennelniük kell a kupadöntőn, az újpestiek sajnálják

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

A pályaválasztó Újpest a hazai mezében lép pályára, viszont a vendégöltözőben készül a Groupama Arénában.


A május 7-én a Magyar Kupa döntőjében 83 év után először rendeznek Újpest – Ferencváros mérkőzést. A derbi helyszíne az FTC otthona, azaz a Groupama Aréna lesz, a kiírás szerint azonban az Újpest a házigazda, így ők választhattak mezt és öltözőt is.

A lila-fehérek hétfő délelőtti sajtóeseményén Balajcza Szabolcs csapatkapitány elmondta, hogy a – sokkal kisebb – vendégöltözőt választották, ugyanakkor a hazai mezükben fognak szerepelni.


Balajcza Szabolcs igyekszik majd otthon érezni magát az FTC stadionjában


Az is kiderült, hogy mindkét klub 8600-8600 jegyet kap a kupadöntőre. A mérkőzésre az újpestiek korlátozás nélkül mehetnek be, a ferencvárosiaknak azonban ezúttal is szkennelniük kell. A döntéssel gyakorlatilag a kupadöntőről is kizárták a szkennelni nem hajlandó zöld-fehér ultrákat, amit még Balajcza is sajnál.

„Nekem újpestiként is rossz volt, hogy a legutóbbi, FTC elleni meccsünkön nem voltak bent a Fradi ultrái, és nem a tábor előtt tudtuk legyőzni a Fradit. Ha a szombati bajnokin sem jönnek be, akkor megint leszurkoljuk őket" – mondta magabiztosan az újpesti kapus.

Miután rendezőként az Újpest „írja” a kupadöntő lebonyolításának szabályait, így nekik kellett dönteniük arról is, hogy a két szurkolótábort különböző módon ellenőrizzék. A Ferencváros korábbi válogatott focistája, Hrutka János a Facebookra kitett posztban fejezte ki elégedetlenségét, valamint kérte számon az egyenlő bánásmódot.Akkor most ki az esemény kiírója, lebonyolítója, rendezője? Hogyan fordulhat elő, hogy szurkolókat megkülönböztetnek, hogy a fél stadion így, a másik fele pedig más szabályok szerint tekintheti meg ugyanazt a rendezvényt!?” – tette föl a kérdést a jelenleg menedzserként dolgozó egykori hátvéd, majd hosszan idézte a diszkrimináció fogalmának magyarázatát.

„Az oly sokszor hirdetett 'egyenlő bánásmód'... ilyenkor hol vannak a hangoztatott, többszörösen meglovagolt szlogenjeink?” – kérdezte.

KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!