A Fradinál bíznak a BL-csoportkörben

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

Kubatov Gábor klubelnök csütörtökön kijelentette, azt akarják, hogy a Ferencváros bejusson a Bajnokok Ligája-csoportkörébe.


BL-csoportkörösök akarunk lenni, és azok is leszünk. Aki velünk tart, velünk tart, aki nem, az nem fogalmazott a Groupama Arénában tartott sajtótájékoztatón a sportvezető. Mit kellett volna tennünk? Elzavarjuk az edzőt, ahogy Magyarországon szokás? Azt az edzőt, akivel bajnokságot és kupát nyertünk, akivel a második leghosszabb veretlenségi szériát produkáltuk? Thomas Doll rászolgált a bizalmunkra, két döntetlen miatt nem fogjuk elküldeni."


Kubatov Gábor példaként felhozta Alex Ferguson és a Manchester United esetét, ugyanis a skót trénerrel az első hat évben nem nyertek semmit a Vörös ördögök, azaz szerinte a várt eredményekhez idő és türelem kell.

Orosz Pál, az együttest működtető gazdasági társaság vezérigazgatója azt mondta, számára borzasztó volt megélni a BL-selejtező második fordulójában a kiesést az albán ezüstérmes Partizanival szemben. Hozzátette, ennek "meglesz a következménye", de nem szeretnék elkapkodni a döntést, amelyről tájékoztatni fogják az embereket.

Nagyon szégyelljük, ami történt, de ez megtörtént. Nem tudunk rajta változtatni, de nem égetünk fel mindent a kiesés miatt" – mondta az FTC Zrt. vezetője.


Csalódott arcok a Partizani ellen elbukott tizenegyespárbaj után


A BL-főtábla 4 milliárd, az Európa Ligáé 1,5 milliárd forintot ért volna, de ami fontosabb, hogy könnyebb lett volna játékost igazolni. Az nem elég motiváló egy külföldinek, hogy magyar bajnok lehet, de azért akarunk igazolni. A bajnokságot meg kell nyerni, ha esik, ha fúj, erre alkalmas a 10-11 millió eurós költségvetésünk" mondta Kubatov, aki elárulta, tavaly a BL-csoportkörbe jutott csapatok közül a 16 millió eurós volt a legkisebb költségvetés, a Ferencvárosnak kevesebből kéne eljutnia oda.


A két sportvezető egyhangúan jelezte, ők is vállalják a felelősséget a kudarcért, ugyanakkor hangsúlyozták, új stadionja és jó infrastruktúrája van a klubnak, a keretben pedig az öt magyar mellett van egy-egy szlovák és ecuadori válogatott labdarúgó, azaz a kitűzött célt el kellett volna érni. Kubatov szerint nehéz lett volna többet tenni ennél, de úgy vélte, vannak dolgok, amikre nagyobb hangsúlyt kell fektetni, ilyen például a játékosok pszichés felkészítése.