A Fradi női kézisei majdnem tökéletesek a BL-ben

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

Az FTC simán legyőzte a francia Fleury Loiret csapatát a Syma Csarnokban a női kézis BL utolsó csoportkörében, így a magyar csapat hét pontot visz magával a január 8-án kezdődő középdöntőbe a maximális nyolcból.


Női BL, 6. (utolsó) forduló, B csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Fleury Loiret (francia) 36-23 (24-12)

Az FTC október 25-én a Fleury Loiret otthon 28-28-as döntetlent játszott, most az volt a tét, hogy a zöld-fehérek hét pontot tudnak-e magukkal vinni a 12-es középdöntőbe, vagy be kell érniük kevesebbel.

Zácsik Szandra két találatával indult a fontos mérkőzés, az ellenfél pedig csak rövid ideig tudta tartani a lépést a magyarokkal. Sorozatban négy hazai gól érkezett 5-4 után, nem volt meglepő, hogy a Fleury időt kért. Hiába, mert továbbra is nagy kedvvel játszottak a hazaiak, akik kevéssel később megroppantották a franciákat. Kettős emberelőnyben, a 26. percben volt először tíz a különbség (21-11), s a szünetig folytatódott az örömkézilabdázás.

A folytatásban sem volt ok az aggodalomra, annak ellenére állandósult a különbség, hogy az FTC helyenként már könnyelműen is játszott. A védelmek mindkét oldalon jobban zártak, mint korábban, így viszonylag kevés gól esett. Az utolsó negyedórában már a Ferencváros cseresora játszott inkább, ám a Fleury képtelen volt felpörögni, így súlyos vereséggel zárta az összecsapást.

Az állás: 1. FTC-Rail Cargo Hungaria 11 pont/6 mérkőzés, 2. Thüringer HC 5/5 (138-129), 3. Fleury Loiret 5/5 (117-128), 4. Podravka Koprivnica 1/6

A csoportokból az első három helyezett jutott a január 8-án rajtoló középdöntőbe, ahova magukkal viszik az egymás ellen elért eredményeket. A párizsi terrortámadások miatt elhalasztott Fleury-Thüringer mérkőzést január 6-án pótolják, és akkor derül ki, hogy a francia, illetve a német együttes hány pontot visz magával. Jelenleg a Fleurynek 2, a Thüringer HC-nak pedig 1 vitt pontja van.