A Fradi most sem tudta útját állni a Győrnek

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Anikó

-

HÁTTÉR

Sorozatban 11. alkalommal nyerte meg a női kézilabda Magyar Kupát a Győr, amely a vasárnapi döntőben hazai pályán 29-23-ra legyőzte a második félidőben 12 percig gólképtelen Ferencvárost. A sikerrel az örökrangsorban az ETO beérte fővárosi riválisát, és már csak a Vasas van előttük 12 győzelemmel.


Magyar Kupa, döntő:

Győri Audi ETO KC–FTC-Rail Cargo Hungaria 29-23 (15-14)

gól: Kovacsics 10, Löke 4, Aguilar 4, Bognár-Bódi 3, Szen 3, Szepesi 2, Milanovic Litre 1, Hornyák 1, Planéta 1, illetve Pena 8, Tomori 5, Szarka 3, Szamoránsky 3, Szucsánszki 2, Vérten 1, Cifra 1


Löke két góljával indult a rangadó, a nyáron Győrbe visszatérő Tomori két kísérlete is célt tévesztett az elején. Sok helyzet maradt ki az agresszív védekezésnek köszönhetően. Aztán 2-2 után megrázta magát a házigazda, és emberelőnye alatt 6-2-re elhúzott. Negyedóra elteltével 8-4 volt az állás, a vendégek Pena góljaival, valamint Tomasevic védéseivel megkezdték a hátrány ledolgozását. A szünetre majdnem az egyenlítés is sikerült.

A fordulást követően „az öltözőben feledkezett” az FTC, 12 perc alatt hét gólt kapott, és egyet sem dobott, így Elek Gábor kénytelen volt újra időt kérni, de nem sikerült életet lehelni a játékba. Szucsánszki törte meg a hosszú gólcsendet, ám a folytatásban sem volt semmi esélyük a fővárosiaknak.

Korábban, 3. helyért:

  • Érd–MTK Budapest 26-21 (13-14)


Érem átadás a legjobbaknak!11. Magyar Kupa győzelem

Posted by Győri Audi ETO KC hivatalos oldal on Sunday, March 29, 2015

Az örökrangsor:

  • 12-szeres MK-győztes: Vasas
  • 11-szeres: FTC, Győr
  • 5-szörös Debrecen, Dunaújváros
  • 3-szoros: Bp. Spartacus
  • 2-szeres: Vörös Lobogó Magyar Posztó, TFSE, Bakony Vegyész
  • 1-szeres: Bp. Vörös Meteor, Bp. Szikra, Goldberger SE, Építők KC