A Fradi edzője mondaná meg, mit tegyen Stieber csapata

Fotó: fradi.hu / Micheller Szilvia

-

A jelenleg a Ferencváros vezetőedzői posztját betöltő Thomas Doll élesen bírálta a játékosok mentalitását volt klubjánál, a német labdarúgó-bajnokságban kiesés ellen küzdő Hamburger SV-nál.


Az a gond, hogy évek óta minden edzőváltás után ugyanazt mondják a futballisták. Azt mondják: az új tréner beszélget velünk, többet edzünk, jobban együtt vagyunk, most csapatként dolgozunk. Aztán három héttel később ismét nem nyújtanak semmit. Miközben az edzők repülnek, ezek a játékosok még mindig ott vannak

– fogalmazott a Sport Bildnek a volt válogatott Doll – korábbi interjúnk vele itt –, aki játékosként és edzőként is kötődött a HSV-hez. A szakember úgy vélte – és ezt is javasolta a klub vezetésének –, hogy ki kell takarítani az együttesnél. Doll hisz abban, hogy a Hamburg idővel erősebb lehet, bár szerinte még évekig a kiesés elleni küzdelem lesz a meghatározó, és eltart egy ideig, amíg elindulhatnak felfelé.


El kell fogadni a tényt, hogy a HSV a középmezőny második feléhez tartozik. Apránként kell építkezni, és nem szabad az európai szereplésben gondolkodni

– tette hozzá. A HSV – amelynek jelenleg van egy magyar labdarúgója is Stieber Zoltán személyében – 2006-ban éppen a most 48 éves Doll irányításával indulhatott legutóbb a Bajnokok Ligájában.