A Fox 20 millió dollárt fizetett a szexuális zaklatás miatt

Fotó: Geisler-Fotopress / Dennis Van Tine/Geisler-Fotopres

-

A szexuális ragadozóként viselkedő igazgató Donald Trump tanácsadója lett.


Gretchen Carlsonnak 20 millió dollárt fizet a Fox News. A megállapodás összegét nem hozták nyilvánosságra, de a Vanity Fair tudomást szerzett róla. Carlson azért perelte be a Fox News elnök-vezérigazgatóját, mert Roger Ailest többször zaklatta. Amikor pedig ő visszautasította főnökének félreérthetetlenül szexuális közeledését, Ailes bosszúból nem hosszabbította meg a munkaszerződését. Ailes tagadta a vádakat, ám a Fox vezetősége – és személyesen a tulajdonos, Rupert Murdoch – vizsgálatot indíttatott, s ekkor egymás után jelentkeztek a jelenlegi és volt női munkatársak, hogy Ailes őket is szexuálisan zaklatta. Az elnök-vezérigazgató lemondott, állítólag 40 millió dolláros végkielégítéssel távozott.

Rupert Murdoch teljesen új vezetőséget nevezett ki, és a republikánusokhoz közel álló televízió teljes megújítását ígérte. Az új vezetők a Fox nevében nyilvánosan is bocsánatot kértek Gretchen Carlsontól. További két riporternő pere változatlanul folyamatban van.

Kedden váratlanul bejelentette távozását a tévécsatorna sztárja: Greta Van Susteren korábban cikkben védte meg a vádaktól a kegyvesztett igazgatót. Távozásának hátteréről egyelőre nincsenek információk. Ailes időközben Donald Trump republikánus elnökjelölt tanácsadója lett.