A fővárosban és környékén okozta a legtöbb kárt a keddi vihar

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-


Az Aegon Magyarországhoz – ez a lakásbiztosításoknál a piacvezető társaság – szerda délig 400 meteorológiai kárbejelentés érkezett, a károk becsült összege meghaladja a 70 millió forintot. Így egy átlagos kár 175 ezer forint.

A piac második lakásbiztosítója a Groupama Garancia Biztosító, ehhez – szintén szerda délig – a keddi felhőszakadás, jégverés, illetve villámcsapások következtében 358 kárbejelentés érkezett, amelyek kárösszege meghaladja a 42 millió forintot. Itt egy kárra 117 ezer forint jut, de a villámcsapások miatti károk átlagos kárértéke 217 ezer forint. A bejelentések száma a nap végére ennél a biztosítónál meghaladhatja az ezret, összességében pedig akár 10 ezer is lehet.

A K&H Biztosítóhoz eddig 230 kárbejelentés érkezett, a károk értéke pedig – az első becslések szerint – közel 10 millió forintot tesz ki, így egy kárra átlagosan 43 ezer forint jut. A leggyakoribb káreset a tetőbeázás volt.

A K&H Biztosítóhoz idén eddig a viharokhoz kapcsolódóan – a lakás- és vagyonbiztosításokhoz köthetően – összesen 2100 kárbejelentés futott be. A lakásbiztosításoknál átlagosan 39 ezer forint volt a tényleges kárösszeg.

Szintén szerda délig a viharkárokkal kapcsolatos bejelentések száma az Allianz Hungáriánál elérte a 320-at, a becsült kárérték pedig meghaladja a 29 millió forintot. Így az átlagos kár 90 ezer forint. A leginkább érintett területek Budapest és Pest megye, Tatabánya és környéke, valamint Pécs és környéke.