A főváros akár 300 ezer autót is kitilthat Budapest útjairól

Fotó: MTI/Balázs Attila / MTI/Balázs Attila

-

Szmog esetén ezentúl a környezetvédelmi besorolás, nem pedig a rendszámtáblán elhelyezett matrica színe alapján tiltják ki a kocsikat. A módosított rendelet az eddigieknél jóval több járművet érint.


A Fővárosi Közgyűlés úgy módosította a szmogrendeletet, hogy az eddigi 7-8 százalék helyett az autóknak már a 29-32 százalékát is érintheti a behajtási tilalom, ha a főpolgármester a levegő szennyezettségének mértéke miatt elrendeli a szmogriadót. A változtatást az tette szükségessé, hogy egy december végi kormányrendelet úgy határozott: ezentúl nem a rendszámtáblákon elhelyezett matrica színe, hanem a jármű környezetvédelmi besorolása dönti el, használhatja-e az autós a kocsiját, ha óriási a füstköd.


A főváros korábban már javasolta, hogy változtassanak az előírásokon, így most kapva kapott az alkalmon, hogy korlátozza a károsanyag-kibocsátók jelenlétét a budapesti utakon. Az új előírás a riasztási fokozta esetén a környezetvédelmi besorolás első négy osztályába tartozó autókat tiltja ki, tehát
  • a katalizátor nélküli benzines, továbbá nem minősített és egyéb dízel-motoros (0);
  • a katalizátoros, nem szabályozott benzines (1);
  • EURO-1 dízel (3),
  • valamint az EURO-2-es benzines és dízelüzemű járműveket (2, illetve 4).
Ez a besorolás azt jelenti, hogy többnyire 15 évesnél idősebb, jellemzően 16-18 éves autókról van szó, amelyből Budapesten és az agglomerációban összesen 307 ezer van.


Az autók száma a környezetszennyezés mértéke alapján


A vitában a Demokratikus Koalíció képviselője, Gy. Németh Erzsébet azt hiányolta, hogy az előterjesztés nem törődik azzal, miként tudja ilyenkor a tömegközlekedés kiszolgálni a sok-sok utast. Erre részben az volt a válasz, hogy ezeket az öregebb autókat amúgy is ritkábban használják.

Az ellenzéki képviselők így is túlságosan megengedőnek ítélték a javaslatot, és a Levegő Munkacsoport megoldását támogatták. Ez az autók rendszáma alapján gyakorlatilag fele-fele arányban tiltaná ki a kocsikat szmogriadó esetén, vagyis egyik nap a páros, másik nap a páratlan rendszámú járműveket. Az LMP-s Csárdi Attila azzal is érvelt, hogy a rendőrség nem is tudja ellenőrizni a környezetvédelmi besorolást.

A Fővárosi Közgyűlés az eredeti előterjesztést fogadta el, amely a kihirdetését követő napon már életbe is lép.