A Forma-1 miatt változik a közlekedés

-

Hétvégén lesz a Magyar Nagydíj, így az M3-as autópálya Budapest és Mogyoród közötti szakaszán változik a forgalmi rend.


Az M0-s autóút csomópontja és a Ring pihenőhely között (13–18 kilométerszelvénynél) a leállósávon külön forgalmi sávot alakítanak ki a VIP-vendégek részére. Ezen keresztül csak ők mehetnek a pályára, a többiek a 19-es kilométerszelvénynél létrehozott ideiglenes lehajtónál mehetnek rá a Hungaroringhez vezető összekötő útra.

A verseny helyszínét a 23-as jelzésű Mogyoródi csomópont felől szintén meg lehet közelíteni - írja a Magyar Közút. A repülőtérről az M31-en keresztül is megközelíthető a Hungaroring - az M5-ös autópálya felől jövők az M0-ás autóút 54-es csomópontjánál tudnak rámenni az M31-re.

A verseny befejezését követően a Mogyoródi csomópontnál (23-as kilométerszelvény), illetve az M3-as autópálya 19-es kilométerszelvénynél létesített ideiglenes felhajtónál lehet ráhajtani Budapest felé az autópályára. Ez utóbbi felhajtásnál az M3-as autópálya (Gödöllői csomópont) – M31-es autópálya – M0-s autóút útvonalon érhető el Budapest. A Hungaroring környékén a forgalom irányítását a rendőrség koordinálja.

Az M3-as autópálya Budapestről Gödöllő felé vezető szakaszán hosszabb menetidőre szombat és vasárnap délelőtt, valamint csütörtök délután, az ingyenes bokszlátogatás idején lehet számítani. A Budapestre vezető szakasz forgalma szombaton az időmérő edzés után, 14 és 15 óra között, vasárnap pedig a verseny végeztével, 16 és 18 óra között fog jelentősen megnő. A torlódások elkerülése érdekében a Magyar Közút vasárnap délután az M3-as autópályán Nyíregyháza felől Budapest felé közlekedőknek Gödöllőtől az M31-es autópálya – M0-s autóút útvonalat ajánlja.