A forgalom miatt a boltok is türelmetlenül várják a Valentin-napot

Fotó: MTI / Vajda János

-

Eladják még a szív alakú párnákat és a plüssfigurákat is.


Változatlanul a desszert és virág a legnépszerűbb Valentin-napon, de az átlagosnál több fogy italokból és a szíves díszítésű ajándékokból. Az ünnephez kapcsolódó termékek forgalma többszörösére nő február 14-e közeledtével.

A Tescóban a desszerteket, a vágott és cserepes virágokat, illetve a speciális szíves dekorációval ellátott ajándéktárgyakat – párnákat, plüssfigurákat, bögréket, lufikat – keresik a vásárlók, de a cukrászati termékek, pezsgők, alkoholos italok és ruházati cikkek iránt is megnő a kereslet. A vásárlások nagyobb része az utolsó két-három napon történik, a legerősebb nap a február 14-e. Egy átlagos februári naphoz képest kétszeresére-háromszorosára nő a Valentin-naphoz köthető termékek forgalma.

A Spar szerint a desszertek forgalma nő ilyenkor, a roham mindig az utolsó 1-2 napra korlátozódik. Február 12-e és 14-e között nő meg a desszertek iránti kereslet, akkor egy átlagos naphoz képest csaknem négyszeres mennyiséget adnak el. Idén a Valentin-napi forgalom két számjegyű növekedését várja az üzletlánc a tavalyihoz képest.

Az Auchanban az élelmiszerek közül a táblás csokoládék és pralinék forgalma nő meg, sokan keresik az ismert márkák desszertjeit, illetve a speciális Valentin-napi desszerteket. Keresettek a szív alakú, illetve feliratos plüssök, ajándéktárgyak. Számottevően nő a kereslet a vágott virágok, csokrok és a cserepes virágok iránt is, a legtöbben a szálas rózsát és az orchideát választják. Az alkoholtartalmú italok közül a pezsgők és krémlikőrök forgalma nő.

A forgalom növekedéséről számolt be az Aldi is. A csokoládéknál a magasabb minőségű, elegánsabb csomagolásban lévő termékek iránt nő a kereslet, a virágoknál pedig a vágott és a cserepes növények egyaránt kelendők, különösen a rózsa- és tulipáncsokrok, illetve a különböző virágos szobanövények és a cserepes rózsa.

A Lidl is a táblás és desszert csokoládékat emelte ki a Valentin-nap kapcsán, illetve a vágott és cserepes virágokat, valamint a szív alakú párnákat, képkereteket, takarókat és plüssállatokat.