A Foo Fighters a párizsi áldozatoknak ajánlja fel új kislemezét

Fotó: Elisa Moro

-

A St Cecelia című lemezt ingyen le is lehet tölteni a zenekar honlapjáról.


A Foo Fighter éjjel rakta fel honlapjára az új, St Cecelia című kislemezét, amelyen öt szám található, és egyben ezzel zárják le a világturnéjukat is, amiről például akkor lehetett hallani, amikor a zenekar frontembere, Dave Grohl Svédországban a színpadon törte el a lábát.


Az EP-t már 2014 októbere óta tervezik, de mint Grohl sajtóközleményében írta, a párizsi terrortámadások eltérő tónust adtak az új zenének. Honlapjukon – amelyen ingyen letölthető a kislemez – egy új aloldalt is létrehoztak, ahol az áldozatok hozzátartozóinak gyűjtenek pénzt.


E dalokkal az a reményteljes szándékunk, hogy ha csak kismértékben is, de némi fényt hozhatunk ebbe, a néha sötét világba. Hogy emlékeztessen minket, a zene az élet, illetve hogy a remény és a gyógyulás kéz a kézben járnak a dalokkal. Ezt sohasem lehet elvenni tőlünk. Mindazok, akik érintettek a párizsi atrocitásokban, családtagok és barátok, együtt érzünk veletek. Visszatérünk, és az életet és a szeretetet ünnepeljük majd meg veletek egy szép napon a zenénkkel.

A teljes levelet az NME oldalán olvashatják el.